Amb la 9a edició del Concurs de Cuina Josep Maria Morell, 'De la nostra terra al plat', Fira Q ha tancat lles seves portes. La 'Cassola de tros atípica' elaborada per Héctor Padilla del restaurant Cal Xirricló ha resultat la proposta guanyadora

Per Ràdio Balaguer
543 visites

El segon premi ha estat per al cuiner Ignasi Bustamante, del restaurant El Celler de Montsonís

8Bf88F513E92Dcff7B5Bb06B7A5Af450A7T04502

Les cinc propostes finalistes del concurs han disputat aquest diumenge a la tarda la gran final a l'escenari del sector de Restauració i Oci del pavelló Inpacsa. Un gran espectacle gastronòmic i una plataforma per donar a conèixer cuiners novells del territori, a banda d'un espai per promocionar els productes de proximitat.

Enguany, i com a homenatge a la gastronomia local, el plat a elaborar ha estat una recepta de cassola de tros amb productes de proximitat. Després que els concursants elaboressin en directe els plats, el jurat ha fet la valoració de les propostes presentades. El guanyador del primer premi ha estat Héctor Padilla, cuiner del restaurant Cal Xirriclo de Balaguer. El segon premi ha estat per al cuiner Ignasi Bustamante, del restaurant El Celler de Montsonís.

El jurat encarregat de valorar les receptes estava format per: Ramon Gaspa, del restaurant Lo Ponts de Ponts; Gonzalo Ferreruela, del restaurant Ferreruela de Lleida; Johnatan Nuevo, d'Esmorzarsdeforquilla.cat; i Josep Amoros del restaurant Amoca de Linyola. El jurat ha valorat la presentació, l'originalitat, el gust i l'ús d'ingredients del territori.

El premi per al guanyador/a ha consistit en un xec per valor de 500 € i una estada d'una nit al Balneari Vichy Catalan. El segon premi ha estat un lot de vins. En l'acte d'entrega de premis hi han participat la paera en cap de Balaguer, Lorena González, i el paer de Fires i Mercats, Borja Vega.

L'Associació Gastrobar, juntament amb l'Associació de Comerciants de Balaguer 2021 i la Paeria de Balaguer, organitzen aquest concurs amb l'objectiu de donar a conèixer els productes de proximitat i les possibilitats gastronòmiques del territori. El concurs ha esdevingut un dels últims actes de Fira Q, que ha tancat portes aquest diumenge al vespre amb unes xifres de visitants similars a les d'anteriors edicions.

Jordi Verdú, diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, ha estat l'encarregat de clausurar el certamen, acompanyat de la paera en cap de Balaguer, Lorena González, i del paer de Fires i Mercats, Borja Vega.

Com en cada edició, els expositors presents a la fira han estat distribuïts segons la tipologia de la seva activitat o servei. La jornada de diumenge ha començat amb la inauguració de la XVII Jornada de la Mel, que ha inclòs el XVI Concurs Reina de Mels. També s'ha pogut visitar la Mostra Nacional de Coques de Recapte i Samfaina.

D'altra banda, en el marc del sector del Comerç i els Serveis, Fira Q ha continuat promocionant les empreses i comerços participants. Tampoc aquest any han faltat les tradicionals desfilades de moda.

Pel que fa al Saló de l'Energia, enguany ha comptat amb xerrades sobre el biogàs, l'energia solar i les renovables en general. A l'apartat del producte de proximitat, la gran protagonista ha estat la presentació de la nova marca Gust de Lleida. El certamen ha tancat l'edició del 2025 amb la perspectiva de continuar promovent les possibilitats de les empreses, serveis i productes del territori.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar