Artesa de Segre acollirà la VII Jornada de la carn i cuina del conill el proper 22 d'agost coincidint amb la Fira de Sant Bartomeu

Per Ràdio Balaguer
872 visites
2Dd8D5556Fc99A58Bfb346037A17E0E8Artesacartellconill800

Com cada any, els escorxadors d'Artesa de Segre i l'Associació de cunicultors de la Noguera volen donar a conèixer la qualitat de la carn de conill criat a Catalunya i fomentar-ne el seu consum.

És per això que el proper 22 d'agost Artesa acollirà la VII Jornada de la carn i cuina del conill.

La carn de conill és la carn dietètica per excel·lència per la seva riquesa en proteïnes, baixa en greix, baixa en colesterol i molt digestiva. Des del sector, creuen que una carn amb aquestes propietats hauria d'estar més present a la nostra taula millorant la nostra salut.

La jornada se celebrarà al Cultural de les 19h a les 20.30h.

A les 19h presentarà la jornada el director dels Serveis Territorials del DARP a Lleida, Jaume Fabà. Seguidament, el restaurador i escriptor gastronòmic Josep Maria Morell parlarà sobre "El conill a la cuina catalana" alhora que farà una valoració dels plats presentats al VII concurs de la cuina del conill. A les 19.45 es faràs el lliurament dels premis i a les 20.30 està previst que acabi la jornada amb la degustació dels plats presentats al concurs. L'acte de cloenda anirà a càrrec de l'alcalde d'Artesa, Mingo Sabanés.

Pel que fa al concurs, enguany hi ha quatre premis: millor cassola de conill, el plat de conill més original, l'arròs de conill, premi cuina conill júnior. També com l'any passat als 20 primers inscrits se'ls lliurarà un lot de premis sorpresa. Al concurs, hi pot participar tothom, ja sigui com a particular o com a professional del món de la gastronomia. Els interessats es poden inscriure a l'Ajuntament d'Artesa de Segre abans del dia 21 d'agost.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar