Artesa prepara una nova Fira de Sant Bartomeu amb contenció pressupostària. El certamen se celebrarà el 23 i 24 d'agost i tindrà la mateixa dotació dels dos últims anys, 30.000 euros.

Per Ràdio Balaguer
586 visites
09405D44Bb48490A0Cf79F7A0F877Fd2Firaartesa2
L'Ajuntament d'Artesa de Segre ja treballa per donar forma a la propera edició de la Fira de Sant Bartomeu, que se celebrarà els dies 23 i 24 d'agost i que tindrà el mateix pressupost que les dues edicions anteriors, 30.000 euros. Aquesta xifra exigeix un gran esforç de contenció, ja que és molt inferior a la que era habitual fins al 2011, i inclou el suport econòmic de la Diputació de Lleida, amb 2.900 euros.
 
A pesar de les restriccions econòmiques, que han fet caure el pressupost a la meitat, la fira manté el volum d'actes habitual i continua apostant pels eixos temàtics característics, com són el meló de secà, el vi, l'oli i la gastronomia autòctona en general. Els atractius afegits els darrers anys, com la carn de conill, el formatge o la cervesa, també estan ja completament consolidats.
 
Així, enguany es repeteixen iniciatives com el maridatge de formatge i cervesa, que tindrà lloc dissabte a les 11.45, o la zona de degustació de cervesa i formatge artesans a l'avinguda Ma Anzizu, novetats incorporades l'any passat i que van tenir molt bona acollida de públic i molt bona valoració per part dels mateixos artesans.
 
A banda d'aquestes novetats consolidades, el programa inclou els clàssics de cada any, amb tastos de vi, la paella popular de dissabte al migdia, la festa del vi i sopar dissabte a la nit, les demostracions de cuina i un variada oferta de parades d'artesania. Encara es desconeix la xifra exacta de parades, ja que la inscripció és oberta fins al 8 d'agost. 
 
En el capítol de concursos no hi faltarà tampoc el concurs de la cuina de conill, en el marc de la ja cèlebre jornada dedicada a aquesta carn que té lloc dissabte a la tarda i que arriba a la sisena edició, així com l'ineludible concurs de productes estranys, amb fruites i hortalisses d'allò més sorprenents que estaran exposats durant tota la fira, i el tradicional concurs de botifarra, dissabte a la tarda. 
 
La paella manté el format dels últims anys, és a dir, es repartirà per endur a casa a partir de les 14.30 hores de dissabte. Pel que fa a la distribució d'espais, el centre neuràlgic de la fira serà, com els dos últims anys, al Cubtural, on hi haurà l'estand d'informació, les parades de vins i degustació i l'espai dels comerciants. La resta d'atractius es repartiran pels carrers propers, Balmes i Avinguda Maria Anzizu, així com a la Plaça de l'Ajuntament. El recinte té servei d'aparcament, de bar i WC. 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar