Balaguer acollirà els dies 15 i 16 de novembre la celebració de la Primera Fira d'Alimentació i Salut. Comptarà amb diverses conferències, cursos i degustacions i un gran mercat de productes de la terra

Per Ràdio Balaguer
768 visites
Storage
Balaguer acollirà els dies 15 i 16 de novembre la celebració de la 1a Fira d'Alimentació i Salut.

Aquesta fira, que s'ha presentat avui a Lleida, a la Diputació, està organitzada directament per Slow Food Terres de Lleida, amb el suport de l' Ajuntament de Balaguer, el Departament d'Agricultura, la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal de la Noguera.  

La Rosa Mari Gràcia, membre d'Slow Food i responsable dels Tallers del gust a les escoles, explica tot seguit quin és el principal objectiu del certamen i la manera com s'organitzarà la fira.

Àudio

La Fira no només està pensada per als adults sinó que també s'ha pensat en els més petits per tal de conscienciar-los de la importància que té l'alimentació en la salut.

També en parla Rosa Mari Gràcia.

Àudio

La primera Fira d'Alimentació i Salut comptarà amb la presència d'importants personalitats, tal i com ha recordat la mateixa Rosa Mari Gràcia, que tot i aquests personatges també ha destacat la importància que tenen els productors i elaboradors que hi participaran, pagesos als quals –ha dit- l'administració hauria d'ajudar perquè puguin continuar existint.

Àudio

Un altre dels atractius de la Fira serà ben segur la presentació d'una nova ONG anomenada Slow Action.
També ens ho ha avançat la mateixa Rosa Mari Gràcia.

Àudio

Durant els dies de la Fira s'organitzaran a Balaguer una sèrie de conferències i cursos dedicats a l'alimentació i la salut.
A més, també hi haurà un Gran Mercat de la Terra, on els artesans i productors de qualitat podran mostrar i vendre els seus productes. No només hi haurà productes d'aquí sinó també d'altres països com França i Mali i tindran una importància especial les plantes, com a aliment i medicina natural.

Un altre dels plats forts de la Fira serà el I Concurs de Recuperacó de Receptes Antigues que tindrà lloc el diumenge, dia 16, amb la preparació en directe dels tres plats finalistes.

Aquest concurs està obert a tothom sense cap limitació.  

El termini d'inscripció per als que hi vulguin participar està obert fins al 30 d'octubre.

Els interessats poden consultar la pàgina web: http://terreslleida.slowfood.es

 
Àudios a: http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=1092

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar