Balaguer celebra des d'avui i fins diumenge la primera Fira del Pernil al carrer Noguera Pallaresa. El certamen vol introduir els balaguerins i balaguerines en la cultura gastronòmica del pernil.

Per Ràdio Balaguer
1238 visites
7Db7499A5D116976F00287Bfa2B87199Firapernil

Aprendre a distingir els set sabors del pernil i la seva qualitat; a maridar-lo amb altres productes i tallar-lo, aquest són alguns dels objectius de la primera Fira del Pernil de Balaguer, un certamen que celebra la ciutat des d'avui i fins diumenge al carrer Noguera Pallaresa, al costat de l'Estació de Renfe. 

Una dotzena de parades de productors de pernil, formatge, embotits, cava i vi conformen aquesta primera edició, que vol introduir els balaguerins i balaguerines en la cultura gastronòmica del pernil. Al recinte d'exposició també hi ha una zona de bar-restaurant i un escenari, on es faran actuacions i exhibicions durant els tres dies.  

Miquel Del Àguila, l'organitzador de la fira, assegura que vol ser un aparador pel pernil ibèric que es fa a Catalunya, on es fan productes de bona qualitat. En aquest sentit, afirma que el secret del bon pernil rau en l'alimentació del porc i en el període de curació, el qual pot arribar als 50 o 60 mesos. 

El visitants podran gaudir d'una degustació per cinc euros, i a banda es faran demostracions de tallar pernil, tastos i maridatges amb altres productes. Pel que fa als set sabors del pernil, situats en les diferents zones de tall, Del Àguila explica que amb un bon ensinistrament del paladar és possible reconèixer-los i que aquests es deuen a factors ambientals, com la climatologia, però també a l'alimentació de l'animal o al temps de curació. 

Des de l'ajuntament, l'alcalde, Josep Maria Roigé, ha destacat que qualsevol activitat que generi moviment econòmic i ajudi a la promoció de la ciutat és benvinguda i que comptarà amb el suport del consistori. 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar