Balaguer ha estat escenari aquest diumenge d'una nova edició de la Fira d'Entitats, que s'ha celebrat durant tot el matí a la plaça del Mercadal
Aquest certamen fa més de 20 anys que se celebra i la finalitat és donar a conèixer el teixit associatiu de la ciutat, quines activitats porten a terme les diferents associacions i també crear xarxa entre elles a través d'un matí ple de parades i activitats.
La fira l'organitza la Taula d'Entitats amb la col·laboració dels Serveis Socials de la Noguera, del Pla d'Acció Comunitària Inclusiva La Noguera i de la Paeria de Balaguer.
Des de l'organització Josep Lluís Bonet i Anna Solà s'han mostrat molt satisfets de com s'ha desenvolupat el certamen, tot i algun plugim, i també de la participació que hi ha hagut, prop de 60 entitats.
Pel que fa al format de la fira, s'ha mantingut l'espai de les parades informatives de les entitats però alhora s'ha volgut que un any més el certamen fos participatiu, per la qual cosa s'ha dissenyat amb diferents espais, cadascun amb propostes i tallers per a edats i gustos diferents.
A la Fira hi han participat entitats de tot tipus, de caire social, de lleure, culturals, de salut, drets civils, diversitat, col·lectius d'immigrants i altres que treballen a nivell comunitari i el certamen també ha comptat amb l'espai anomenat "Altaveu" on s'han fet diferents actuacions musicals, un contacontes, animació infantil i també els parlaments dels representants del Consell Comarcal de la Noguera i de la Paeria de Balaguer.
Al llarg del matí les entitats han explicat als visitants el que ofereixen, a més algunes com Swing Noguera, han ofert un taller.
Com a novetat, s'ha celebrat el Concurs Gastronòmic "Descobrint nous plats", al qual hi podia participar qualsevol ciutadà amb un plat cuinat. Un jurat format per diferents restauradors de Balaguer ha escollit el millor plat, que ara oferiran a les seves cartes durant un temps determinat.
Els guanyadors han estat:
Els callós del Blasiet, com a plat entrant, de Llum Ariño.
Els canalons de la Maria, com a primer plat, de Maria Camarasa.
Vedella a la jardinera, com a segon plat, de Maria Carme Camarasa.
Bavarois de pinya, de Chantal Balasch, i Pastis de xocolata , de Arlet Balagueró, com a postres.
Des la Societat Gastronòmica Contat d'Urgell, Cristina Bonet i Julià Sala, han destacat la gran qualitat de les 11 propostes presentades.
A la parada de la Fira d'Entitats de la Penya Barcelonista de Balaguer, s'han exposat les tres copes del triplet del Barça, en motiu de la celebració dels 50 anys de la penya.
Els assistents a la Fira també han pogut participar en el sorteig d'una cistella solidària i en un concurs de fotografia que s'ha convocat, un any més, per triar la fotografia més original i que serà la que il·lustrarà el cartell de la Fira d'Entitats del 2023.
L'actuació del grup Aire Flamenco a la fira ha tancat les actuacions previstes.