Firabell, la Fira de comerç, indústria, artesania i productes de proximitat de Bellcaire celebrarà aquest diumenge la seva segona edició.
Firabell oferix al visitant xerrades sobre plantes medicinals, sobre la piràmide alimentària adreçada als infants, a més de tallers de melmelades i d'adobats a càrrec de Sergi de Meià, de l'Institut Català de la Cuina. També hi participen les diferents indústries, comerços i entitats locals, les quals presentaran estands on es podran veure les activitats que fan, per exemple, els botiguers, els ferrers, la cooperativa i les associacions del poble, així com degustacions de productes de Can Sargaire i un show cooking amb productes de la terra.
També inclourà una demostració de punta de coixí, una exposició de patchwork, una mostra de cotxes clàssics i una altra d'oficis tradicionals, a més de la possibilitat de participar en un concurs de fotografia. El programa inclou també una exhibició de ball de swing amb SwingNoguera, Swing Maniacs i la música de Pixie Dixie, i els més petits podran gaudir també de jocs de fusta.
Està previst que a 2/4 de 2 la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, acompanyada del director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, així com del director de Serveis Territorial a Lleida, Ferran de Noguera, visitin el certamen FiraBell.
D'altra banda també dins dels actes de Firabell, es presentarà Gastromercat, la nova 'app' que posa en contacte productors i restauradors per facilitar la venda de proximitat.
Es tracta de l'aplicació Gastromercat, que digitalitza tot el procés de compra de productes, fent-lo més ràpid i eficaç, segons els seus promotors, l'Associació d'Empresaris Productors de Venda de Proximitat i la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica (FICCG).
Gastromercat incorpora un llistat de productors i restauradors que treballen amb producte de proximitat perfectament geolocalitzats, amb un llistat i un mapa que es pot consultar des de qualsevol terminal mòbil. L''app' també incorpora diversos filtres per poder distingir als productors i si estan especialitzats en algun tipus de producte, a més d'una fitxa que incorpora imatges i dades de contacte ràpid: e-mail, telèfon o xat. L'aplicació funciona de forma bidereccional: relaciona els restauradors amb els productors i a la inversa.
La presentació es farà a la carpa de l'Associació d'Empresaris Productors de Venda de Proximitat de les Terres de Lleida, una carpa de 200 m², que també acollirà altres activitats al llarg de la jornada com un show cooking amb productes de la terra a l'estand de Veritfruit i un taller de melmelades i adobats a càrrec d'Adelaida Castells de l'equip del Restaurant Sergi de Meià (FICCG).