Camarasa tanca aquest cap de setmana les jornades apícoles El gust de l'or dolç de la Noguera', amb tallers, showcookings i visites guiades
El Casal de Camarasa acull aquest cap de setmana el segon i últim tram de les jornades apícoles El gust de l'or dolç de la Noguera, una proposta que convida a descobrir l'univers de les abelles i la mel a través d'activitats familiars, demostracions, tastos i showcookings. L'activitat, impulsada per l'Ajuntament de Camarasa i l'Associació Apicultors Lleidatans Associats (ALLA), té com a objectiu posar en valor la cultura apícola del Montsec i els seus productes de proximitat.
Aquest dissabte i diumenge, els visitants podran participar de nou en apivisites guiades, tallers com La màgia de les abelles o El viatge de les abelles, i en demostracions culinàries que mostren la versatilitat de la mel a la cuina. Entre els protagonistes del diumenge hi ha el Restaurant Manicomi i Pa de Cotó, que oferiran una degustació d'aperitius i rebosteria elaborats amb mel.
L'alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, s'ha mostrat molt satisfeta de la resposta del públic el primer cap de setmana i ha avançat que l'expectativa és molt bona per als propers dies.
Pel que fa al programa per aquest cap de setmana, Lizaso explica que es manté amb tallers i showcookings, que són una de les estrelles de les jornades, a més de noves sessions d'apivisites.
Les jornades s'emmarquen dins la campanya 12 mesos, 12 paisatges de la Generalitat i connecten amb la designació de Catalunya com a Regió Mundial de la Gastronomia 2025. També s'alineen amb la nova marca Gust de Lleida, impulsada per la Diputació per promocionar els productes agroalimentaris de qualitat.