Diversos camps de la comarca de la Noguera, a Castelló de Farfanya alguns d'ells, estan conreant el tritordeum, un cereal híbrid de blat i ordi, que ja es comercialitza en algunes fleques d'Agramunt.

Per Ràdio Balaguer
830 visites
Storage
Diversos camps de la comarca de la Noguera, a Castelló de Farfanya alguns d'ells, estan conreant el tritordeum, un cereal híbrid de blat i ordi, que ja es comercialitza en algunes fleques d'Agramunt.  
 
El tritordeum es va obtenir l'any 1977 i va ser desenvolupat pel Consell Superior d'Investigacions Científiques. 
 
La tècnica utilitzada per a fer aquest híbrid no és pas la dels organismes modificats genèticament sinó la tècnica clàssica de millora vegetal (amb pol·linització creuada i rescat d'embrions). 
 
Com a característiques més interessants té la de tenir les espigues llargues, les llavors llargues i plenes i un alt contingut de proteïna. Absorbeix millor el nitrogen del sòl que no pas el blat i té uns rendiments agrícoles similars als del blat i resistència a la sequera i a l'estrès de la calor. 
 
Entre altres característiques interessants, destaca que el tritordeum té més variabilitat genètica que els cereals cultivats des de fa molt temps els quals acaben essent molt més homogenis. 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar