El CEI de Balaguer acollirà el proper 21 de novembre una jornada tècnica sobre la producció agrària i el consum.

Per Ràdio Balaguer
675 visites
Be2707F87C892651E1330E93F709Cda3Jornadabalaguer21Novembreejukqwswwaacdl7
El CEI Balaguer acollirà el proper 21 de novembre una jornada tècnica sobre l'alimentació lligada al territori, un sector immers en un canvi constant i que ha d'estar contínuament innovant per tal de poder seguir valoritzant el seus productes i serveis. 
 
La jornada, organitzada per l'Ajuntament de Balaguer i el programa Agrografia de Ràdio Balaguer amb la col•laboració del Departament d'Agricultura, està adreçada a professionals del sector agroalimentari i rural i a tothom que hi vulgui assistir i tindrà un format que facilitarà la participació dels assistents, per tal d'obtenir diferents punts de vista i perspectives dels temes que es tractaran  
 
La jornada pretén, sobretot, informar, debatre i convidar a la reflexió en temes tan importants com el despoblament rural; com aquest pot afectar a la producció d'aliments; quins tipus de productes reclama actualment la societat, cada cop més pròxims i de més qualitat; i la confiança que aquests generen. També es posarà l'èmfasi en el tipus de polítiques i iniciatives públiques i privades necessàries per potenciar els territoris i la producció d'aliments.
 
La jornada comptarà amb una vintena de professionals relacionats amb el sector directament o indirectament, que participaran en tres taules rodones. La primera tractarà sobre les sinergies entre l'alimentació i el territori; la segona sobre el suport de les administracions pública al sector agroalimentari i la darrera sobre les iniciatives del sector privat.
 
Entre els ponents, hi participaran el Director General d'Alimentació, Indústries Agroalimentàries i de Qualitat del DARP, Carmel Mòdol; el president de la Federació Catalana DOP-IGP, Josep Pere Colat, el president de la FCAC, Ramon Sarroca, entre altres. També hi assistiran representants de l'Associació Llet de Cabres Catalanes, de la Cooperativa d'Artesa i de la Fundaciói Alícia. També hi haurà productors i elaboradors com l'empresa Torrons i Mel Alemany d'Os de Balaguer; la carnisseria París de Balaguer i Fructicultura Real de Menàrguens, entre altres.
 
La jornada començarà a les 9.30 h del matí amb la presentació i seguidament començaran les taules rodones.
 
La jornada és gratuïta però cal inscriure's prèviament. La inscripció es pot fer al CEI Balaguer, al telèfon 973 445 884 o al correu electrònic info_cei@balaguer.cat. També a través del servei de l'apartat de  preinscripcions a jornades del PATT, el Pla Anual de Transferència Tecnològica, del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt
 
 
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar