El CEI de Balaguer acollirà el proper 21 de novembre una jornada tècnica sobre la producció agrària i el consum. Està organitzada per l'Ajuntament de Balaguer i el programa Agrografia de Ràdio Balaguer amb la col·laboració del Departament d'Agricultura.

Per Ràdio Balaguer
1107 visites
1233128825A0A9063F787F64C43057Fdlalimentaciielterritori1571307979180
El CEI de Balaguer acollirà el proper 21 de novembre, després que s'ajornés el passat 17 d'octubre per la situació política, una jornada tècnica sobre la producció agrària i el consum. 
 
La jornada, organitzada per l'Ajuntament de Balaguer i el programa Agrografia de Ràdio Balaguer amb la col·laboració del Departament d'Agricultura, està adreçada a professionals del sector agroalimentari i rural i a tothom que hi vulgui assistir. 
 
La jornada pretén, sobretot, informar, debatre i convidar a la reflexió en temes tan importants com el despoblament rural; com aquest pot afectar a la producció d'aliments; quins tipus de productes reclama actualment la societat, cada cop més pròxims i de més qualitat; i la confiança que aquests generen. També es posarà l'èmfasi en el tipus de polítiques i iniciatives públiques i privades necessàries per potenciar els territoris i la producció d'aliments.
 
La jornada comptarà amb una vintena de professionals relacionats amb el sector directament o indirectament, que participaran en tres taules rodones. La primera tractarà sobre les sinèrgies entre l'alimentació i el territori; la segona sobre el suport de les administracions pública al sector agroalimentari i la darrera sobre les iniciatives del sector privat.
 
La jornada és gratuïta però cal inscriure's prèviament. La inscripció es pot fer al CEI Balaguer, al telèfon 973 445 884 o al correu electrònic info_cei@balaguer.cat. També a través del servei de l'apartat de  preinscripcions a jornades del PATT, el Pla Anual de Transferència Tecnològica, del portal RuralCat: ruralcat.gencat.cat/preinscripcionspatt 
 
 
Programa:
 
9.15 h Inscripcions i lliurament de la documentació
 
9.30 h Presentació de la Jornada
Sr. Jaume Sió, sub-director general de Transferència i Innovació
Agroalimentària del DARP.
Sra. Sònia Arimany, directora Ràdio Balaguer.
Sr. Ramon Sarroca, president de la FCAC.
Sra. Ester Guarné, regidora de Promoció Econòmica i Ocupació de
l'Ajuntament de Balaguer.
 
9.45 h Territori i alimentació: sinèrgies
Sr. Ramon Armengol, responsable de ramaderia de la FCAC i
vicepresident de COGECA.
Sr. Josep Tejedo, director general de Mercabarna.
Sr. Ferran Alemany, gerent de Torrons i Mel Alemany.
Sr. Josep Enric Salse, Associació de Llet de Cabres Catalanes.
Moderador: Sr. Domènec Vila, cap serveis empresarials de la FCAC.
 
11.00 h Pausa
 
11.30 h Territori i alimentació: innovació, qualitat i consum
Sr. Jaume Sió, sub-director general de Transferència i Innovació
Agroalimentària del DARP.
Sra. Gemma Cortada, gerent Consorci GAL Noguera-Segrià Nord.
Sr. Josep Pere Colat, president de la Federació Catalana DOP-IGP.
Sra. Mercè Querol, cap de la Secció de Consum a Lleida. Agència
Catalana de Consum (intervenció mitjançant tall radiofònic).
Sr. Joel Castanyé, cuiner restaurant La Boscana.
Moderador: Sr. Joaquim Porcar, cap del Servei de Coordinació
Territorial dels Serveis Territorials del DARP a Lleida.
 
12.20 h Territori i alimentació: posicionament i valors empresarials
Sr. Carles Real, fructicultor i gerent de Real Piqué SCP.
Sr. Raimon Ollé, tècnic en producció ecològica del sector aviram.
Sr. Ivan Caelles, productor d'oli d'oliva de muntanya verge extra verd.
Sra. Anna Paris, mestra artesana carnissera, cansaladera xarcutera.
Sr. Sebastià Farré, director de la Fundació Diferència Làctea 02.
Sr. Robert Duran, dietista i nutricionista.
Sr. Santi Ramos, consumidor.
Moderador: Sr. Josep Mª Roig, coordinador programa Agrografia.
 
13.30 h Cloenda de la Jornada
Il·lm. Sr. Jordi Ignasi Vidal, alcalde de Balaguer.
Il·lm. Sr. Miquel Plensa, president del Consell Comarcal de la Noguera.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar