El formatge se suma als productes protagonistes de la Fira del Meló d'Artesa de Segre. El certamen continua apostant per la gastronomia com a atractiu principal i incorpora un nou producte típic de la zona

Per Ràdio Balaguer
418 visites
Storage

El formatge serà un dels nous protagonistes de l'edició d'enguany de la Fira del Meló d'Artesa de Segre, que tindrà lloc els dies 25 i 26 d'agost. El certamen ja fa anys que té la gastronomia com a eix vertebrador i poc a poc va incorporant representació dels productes més característics d'Artesa i comarca, a banda del meló, que li dóna nom.

El darrer a afegir-s'hi ha estat el formatge, que centrarà un tast el dissabte al migdia i una demostració de cuina el diumenge a la tarda. En concret, a la degustació es podran tastar els formatges de mitja dotzena de productors artesans, tots ells expositors de la fira i adherits a l'Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatges Artesans (ACREFA). L'acte estarà conduït per Mariona Rota.

L'endemà a la tarda serà el torn de la demostració de cuina amb l'activitat Cuina del Formatge, a càrrec del cuiner del restaurant Lo Pons, Ramon Gaspà. Com ja es fa amb la Cuina del Meló, en aquest cas es prepararà en públic una recepta amb el formatge com a ingredient principal.

El tast tindrà lloc a les 13.00 hores de dissabte i la demostració de cuina, el diumenge a les 18.00. Totes dues activitats es faran a la sala de conferències del Casal Cultural i per participar-hi cal inscriure's prèviament a l'Ajuntament, abans de la fira, o a l'estand d'informació, si no s'han esgotat les places, un cop hagi començat ja el certamen.

Cal recordar que, a banda del formatge, les coques de samfaina i els embotits locals, juntament amb l'oli i el vi de la DO Costers del Segre van ser els primers elements gastronòmics que es van afegir al meló com a trets característics de la fira. Després va ser el torn del conill, que encara ocupa un lloc destacat amb les Jornades sobre la Carn de Conill i el concurs de plats elaborats amb aquesta carn. Totes dues activitats tindran lloc dissabte a la tarda i ja fa anys que són de les més concorregudes.

Precisament el concurs de cuina també presenta novetats, en concret les categories en què es divideix. Els participants podran optar als premis de recepta més original, millor recepta de conill amb arròs, millor "pintxo" i millor recepta de conill a la cassola.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar