El Molí d'Oli Gabriel Alsina i Fills de Castelló de Farfanya obté el guardó al millor oli ecològic en la tercera edició del Premi Oleum Deos convocat per la Confraria d'Oli de les Garrigues

Per Ràdio Balaguer
940 visites
1Db35E42Dce6655F9Be1D208579Dc9Adpremiolidecastell
El Molí d'Oli Gabriel Alsina i Fills de Castelló de Farfanya ha obtingut el guardó al millor oli ecològic en la tercera edició del Premi Oleum Deos que convoca la Confraria d'Oli de les Garrigues.
 
Així ho ha confirmat a Ràdio Balaguer el propietari del Molí, el productor i elaborador, Gabriel Alsina, que diu que aquest és el primer any que fan oli ecològic en una finca de Balaguer que han transformat de secà a regadiu.
 
Àudio....
 
El mateix Gabriel Alsina comenta tot seguit algunes de les propietats de l'oli ecològic premiat el passat cap de setmana i elaborat amb oliva arbequina a mitjans del mes d'octubre de l'any passat. Alsina el defineix com un oli fresc, afruitat i entre amarg i picant.
 
Àudio.....
 
L'objectiu del Molí d'Oli Gabriel Alsina i Fills de Castelló de Farfanya és transformar a ecològic el 60 % de la seva producció en un termini de cinc anys i el 100 % d'aquí a 10 anys.
 
Àudio.....
 
El premi rebut el passat cap de setmana se suma a molts altres que ja ha obtingut aquest molí de Castelló de Farfanya, tant nacionals com internacionals. Ens ho comenta el mateix Gabriel Alsina, que es mostra també orgullós de ser l'empresa catalana dedicada a la producció d'oli més premiada de tot el món i també en aquest sentit orgullós de poder dur el nom de Castelló i el de la Noguera arreu.
 
Àudio.....
 
El Molí d'Oli Gabriel Alsina i Fills conrea actualment unes 70 hectàrees d'olivers, 30 a Castelló i 40 al terme municipal de Balaguer.
 
Àudios a ràdio a la carta, informatius

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar