El pastissers preveuen una bona campanya de venda de panellets gràcies a que Tots Sants cau en dimarts i molta gent farà pont. El sector ha apujat el mínim els preus per fer front a l'increment de costos de l'energia i la matèria primera
Pere Graells, mestre pastisser de Pastisseria Graells de Balaguer, explica que en el seu cas, tot i que la gent cada cop compra més a última hora, esperen xifres com les d'abans de la pandèmia
El sector de la pastisseria espera mantenir el nivell de vendes de panellets de l'any passat o fins i tot que sigui millor. A Catalunya es vendran uns 250.000 quilos de panellets durant la campanya de Tots Sants, que s'allarga uns dotze dies. Aquesta xifra és "similar" a la del 2021, quan el sector ja va recuperar els nivells de vendes prepandèmia.
Des de Pastisseria Graells han explicat a Ràdio Balaguer que el fet que aquest any Tots Sants caigui en dimarts permetrà fer pont a molta gent i la consecució de tants dies de festa farà que s'incrementin les vendes pel major nombre de trobades socials.
Pere Graells, mestre pastisser de Pastisseria Graells, explica que tot i que la gent cada cop compra més a última hora, esperen xifres com les d'abans de la pandèmia.
La inflació ha portat els pastissers a augmentar el preu dels panellets. A les pastisseries s'ha notat no només la pujada de la factura elèctrica, sinó la de les matèries primeres.
Pere Graells ha explicat que ells s'han ajustat al màxim, pujant només 1 euro per quilo respecte a l'any passat. Tot i això han incorporat la modalitat de preu unitari perquè la gent pugui agafar l'assortit que vulgui.
El més venut continua sent el panellet de pinyons. "És el rei", constata Pere Graells. No obstant, hi ha altres versions, com el de codonyat elaborat a la mateixa pastisseria, o els d'ametlla que també tenen molta venda. En total, a Pastisseria Graells s'elaboren fins a 12 classes diferents de panellets.
Els preus dels panellets aquest any es mouen entre els 45 i 65 euros el quilo, en funció de la pastisseria, uns preus marcats sobretot per l'elevat preu dels pinyons, i més en funció de la seva procedència, ja que les millors pastisseries treballen amb pinyó ibèric, amb un preu molt superior al d'importació, que és menys saborós.