El sector del boví de carn està salvant els resultats, segons publica avui el diari Segre, gràcies a l'empenta de les exportacions.
El sector del boví de carn està salvant els resultats, segons publica avui el diari Segre, gràcies a l'empenta de les exportacions, tenint en compte que el consum a Espanya es manté entre els més baixos de tot Europa. Cuidar aquests compradors en altres països i incrementar clients nous a Israel, els Emirats Àrabs o l'Aràbia Saudita s'està convertint en la línia de treball del sector. Així ho van explicar ahir el director gerent d'Asoprovac Catalunya, Josep Ramon Argilés, i el president de JARC-COAG a Lleida, Joan Carles Massot. Argilés destaca el Líban, Líbia, el Marroc o Egipte entre els millors clients internacionals, als quals ara s'incorpora Turquia. En només quatre mesos amb el mercat obert al boví espanyol, han sortit des del port de Tarragona, que utilitza el sector català i l'aragonès, fonamentalment, un total de 20.000 animals. Turquia és un mercat que s'està conquerint després dels problemes del sector francès derivats dels casos de llengua blava al país veí. Ara els esforços es concentren en l'obertura dels mercats d'Israel, Emirats Àrabs i l'Aràbia Saudita. "El ministeri d'Agricultura està treballant per aconseguir els certificats d'exportació" per al sector espanyol, segons el director gerent de la patronal catalana del boví.
Joan Carles Massot, per la seva part, insisteix que el sector ha aconseguit un cert equilibri entre oferta i demanda, amb l'estabilitat que suposa, gràcies a l'exportació. Per això, fa una crida a cuidar aquests mercats internacionals, i encara més si es tenen en compte els punts febles del mercat espanyol. Massot lamenta que "el consum de carn de boví a Espanya és un dels més baixos de tot Europa". Quan va començar la crisi econòmica global, ara fa una dècada, el consum d'aquesta carn va caure de forma molt important i encara no s'ha recuperat.