Els brots d'infeccions alimentàries a Catalunya cauen a la meitat des del 2004 tot i un repunt en la restauració. Salut Pública vol impulsar un sistema perquè els clients puguin conèixer el nivell d'higiene

Per Ràdio Balaguer
482 visites
40F893863Ec3Ecdfa9Ffee2773567252Menjadorescolar
El nombre de brots d'infecció alimentària s'ha reduït a la meitat a Catalunya des del 2004, quan se'n van declarar 185. Les dades més actualitzades són del 2017, any en què se'n van registrar 92. Tot i aquesta caiguda, en els darrers anys hi ha hagut un repunt dels brots en el sector de la restauració, amb 64 el 2017, el 70% del total. El 2014 se n'havien registrat 27 i des d'aleshores han anat pujant. Són dades que ha donat a conèixer aquest dimarts l'Agència de Salut Pública de Catalunya en el balanç de deu anys de política integrada de seguretat alimentària. 
 
El secretari de Salut Pública, Joan Guix, ha avançat que han començat a treballar en un sistema d'informació "objectiva, clara i gràfica" perquè els restaurants acreditin el nivell d'higiene: "Igual que un ciutadà abans d'entrar a un restaurant pot veure el menú i els preus, volem que hi hagi una informació similar sobre si el nivell d'higiene és adequat o si en la darrera inspecció va tenir problemes".
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar