Els catalans menjaran 1,8 milions de coques artesanes de Sant Joan, un 3% més que l'any passat per l'efecte del pont

Per Ràdio Balaguer
609 visites
1523F0141Ac2B4Afa9B8E8Dce348392Fcocadesantjoan
Els catalans menjaran 1,8 milions de coques artesanes per Sant Joan, un 3% més que l'any passat pel fet que el 24 de juny cau en dilluns i, al ser festiu, s'allarga el cap de setmana. És la previsió del Gremi de Pastisseria de Barcelona, que creu que l'efecte del pont pot ser "més beneficiós" per les pastisseries de fora de la capital catalana.
 
Segons el Gremi, els preus es mantindran entre els 16 i els 35 euros, en funció de la mida i del farcit, tot i la pujada del preu del pinyó. La coca més venuda tornarà a ser la de brioix farcida de crema, seguida de la coca de llardons de full i la de brioix amb fruites.
 
Origen de Sant Joan
 
La festa de Sant Joan no té un origen definit, tot i que se sap que obeeix a ritus pagans. S'explica que en la nit més curta de l'any, el sol era el convidat d'excepció, i d'aquí l'arrodoniment originari de la coca, un cercle perfecte amb un forat al mig que emulava el gran astre. 
 
En un primer moment, l'ingredient bàsic era la pasta de pa adobada amb oli, ous i sucre, una massa cuita i amb pinyons com a ornament essencial. Amb l'aparició dels mestres pastissers, les formes van anar variant fins a arribar a l'actual i es van introduir nous ingredients com a ara la cirera, el poncem i tota mena de fruites confitades.
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar