Fira Q Balaguer reunirà per primera vegada de forma conjunta els productors de cervesa artesana de la Noguera. És una de les novetats del certamen d'enguany que també presenta el primer Concurs de coques de recapte i samfaina.
Per tal de posar en relleu els diferents productes propis del nostre territori, Fira Q, la Fira de Balaguer que tindrà lloc aquest cap de setmana comptarà amb el sector de producte de proximitat, en el qual la Diputació de Lleida hi col·labora activament amb la conducció de l'escenari gastronòmic on hi tindran lloc les diferents accions promocionals dels propis productors amb importants novetats.
Entre aquestes, destaca, per exemple aquest any, la presència conjunta dels productors de cervesa artesana de la Noguera que presentaran un espai conjunt amb les diferents marques i on es podran assaborir totes les varietats. A més, els assistents tindran l'oportunitat de maridar aquesta beguda amb un bon tall de coca de samfaina.
Amb aquestes paraules ens ho ha explicat al cap de l'àrea de Promoció Econòmica de l'Impic, Antonieta Martínez.
Àudio.
Pel que fa a la coca, enguany se celebra la XXXIII Mostra de coques de recapte i samfaina organitzada per l'Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d'Urgell amb l'assistència de 16 forners de la ciutat i de la comarca.
Àudio.
Enguany per tal de promocionar, si s'escau, amb més força aquest àpat tan nostre que és la coca de samfaina, l'associació Gastronòmica organitza també per al diumenge al matí un concurs de coques. També del concurs n'ha parlat avui per Ràdio Balaguer, l'Antonieta Martínez.
Àudio.
Poden participar en el concurs totes les persones més grans de 12 anys i que no siguin professionals del món de la gastronomia.
Els concursants han de fer la coca a casa seva i hauran de portar-la al punt d'informació de la Fira, on se'ls assignarà un número, d'11 a 12 del migdia, del diumenge dia 29.
Les persones que vulguin inscriure's ho hauran de fer a la seu de l'ImPiC, al Xalet Montiu situat al c/ Àngel Guimerà, 3 de Balaguer, o bé al telèfon 973 446 606, de 8 a 15 h. El darrer dia per inscriure's al concurs serà el 26 d'abril .
Es donaran dos premis :Un, a la coca més bona (gust i qualitat) i l'altre, a la més original (productes utilitzats en el recapte) respectivament i un obsequi a tots els participants.
D'altra banda, entre les novetats del certamen d'enguany destaca també la presència d'un nou producte que ja és un referent per la important producció que s'hi està fent al nostre territori, la llet, amb la presentació a la Fira de la Fundació Innovació Làctia Diferència 2 que està engegant un interessant projecte.