Fira Q ha obert portes aquest dissabte a Balaguer. La inauguració ha anat a càrrec de Joan Gòdia

Per Ràdio Balaguer
449 visites
3576760Cde28413Cc2D5Ef63847631550A8915B9B24E4F89Ae6B7A8095873E2B

El director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia de la Generalitat, Joan Gòdia, acompanyat pel paer en cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, i la resta d'autoritats locals i comarcals, ha inaugurat aquest matí una nova edició de Fira Q, un certamen que enguany vol potenciar les energies renovables amb el Saló de l'Energia de les Terres de Lleida que se celebra fins el proper dilluns 1 de maig.

Durant l'acte inaugural, Gòdia s'ha mostrat molt satisfet de poder assistir a un certamen d'aquestes característiques, de promoció del teixit econòmic del territori, i en especial aquest any de l'eficiència energètica.

Per la seva banda, el paer en cap ha recordat que Fira Q és un important aparador de l'activitat econòmica de la ciutat i un certamen totalment consolidat.

Des de Fira Q s'ha volgut que aquest 2023 el tradicional espai dedicat a la construcció i l'habitatge s'especialitzi i evolucioni cap al Saló de l'Energia de les Terres de Lleida. Es tracta d'una iniciativa de l'Energy HubLab, un projecte de la Paeria de Balaguer i la Diputació de Lleida, que impulsa la transició energètica i la transformació del model econòmic.

El Saló comptarà fins dilluns amb empreses, xerrades i presentacions de productes relacionats amb les energies renovables i l'eficiència energètica.

A banda d'aquest sector, Fira Q té com a objectiu promocionar les empreses de la ciutat i província i donar a conèixer els productes d'alimentació de proximitat, naturals i artesans. Amb aquesta voluntat s'han organitzat diferents activitats durant tot aquest llarg cap de setmana.

La Fira presenta un ple absolut amb la participació de 100 expositors que representen els principals sectors econòmics de la ciutat: el producte de proximitat; el comerç i serveis; i la restauració i oci. També se celebra la Mostra Nacional de Coques i la Jornada Tècnica de la Mel.

També enguany se celebra el Concurs de Cuina "Josep Maria Morell. De la terra al plat". Es tracta d'un concurs que enguany ha passat a anomenar-se així en record de qui va ser un gran restaurador i un gran escriptor gastronòmic

El Concurs l'organitzen l'Associació de Comerciants ACB, l'Associació Gastrobar i la Paeria de Balaguer per donar a conèixer els productes del territori i les seves possibilitats gastronòmiques

La recepta, com cada any, és lliure però sí que ha d'incloure dos productes imprescindibles, els caragols i el porc, els dos o només un dels dos en homenatge també a la difusió que també va fer d'ells Josep Maria Morell.

També en el sector de la restauració i l'oci  es faran diferents tastos i tallers i també destaca la participació dissabte a la tarda del conegut somelier de la Bully Foundation David Seijas, que parlarà dels vins de la DO Costers del Segre.

Pel que fa al sector del comerç es realitzaran novament  les desfilades de moda durant els tres dies.

El certamen, d'altra banda, està enguany apadrinat per Josep Vallverdú, en motiu de la celebració de l'Any de l'escriptor, i es pot trobar a l'entrada del recinte un estand amb els seu llibres.

La fira no tanca als migdies i s'ofereixen actuacions musicals en directe a l'espai gastronòmic.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar