Formatgers artesans del Pirineu impulsen la venda directa a domicili per evitar un possible excés d'oferta. Diversos productors opten per elaboracions més madurades per tenir més marge de temps fins a la seva comercialització
La crisi sanitària del coronavirus està influint en la venda de formatges artesans del Pirineu, amb la qual cosa alguns productors han decidit posar en marxa un servei de repartiment a domicili amb la finalitat de poder arribar als seus clients de proximitat. D'aquesta manera, volen evitar trobar-se en una situació d'excés d'oferta, tenint en compte que una part dels seus canals de comercialització habitual, com són fires i mercats setmanals ambulants, han quedat cancel·lats. D'altres tenen pensat fer elaboracions més madurades per poder dilatar el procés i així aconseguir que el seu punt òptim arribi més endavant, moment en què esperen que la situació generada arran de la pandèmia de la covid-19 ja estigui normalitzada.
El formatger de Vall de Meranges (Cerdanya), Albert Pons, reconeix que amb el confinament decretat a partir de la declaració de l'estat d'alarma s'ha frenat la venda; precisament, diu, a les portes de començar l'època de més producció de l'any. Per aquest motiu, ha ofert als seus clients de proximitat la possibilitat de fer una comanda per telèfon d'un mínim de quatre varietats i rebre-la al seu domicili, aplicant-los a més un descompte sobre el preu habitual ja que temia que els seus formatges es poguessin arribar a fer malbé més endavant.