Joan Pinyol, de l'Associació gastronòmica Lo Porró Carrincló de Lleida, amb el plat 'Els caragols del Ramonet' ha estat el guanyador del concurs 'Els millors caragols de l'Oest 2025' de la tercera edició de la Fira Lo Caragol food

Per Ràdio Balaguer
580 visites
Bf81A52Cfb7Fbaa3Fbc85B00Ba4B5259Img7695

El concurs s'ha celebrat aquest diumenge al migdia i enguany incorporava el prestigiós xef Sergi de Meià com a membre del jurat del concurs "Els millors caragols de l'Oest", una competició oberta a cuiners i cuineres amateurs que premia el millor plat amb caragols com a ingredient principal.

En total s'han presentat 9 plats, i després de fer el tast dels plats per part del jurat, el guanyador ha estat finalment Joan Pinyol, de l'Associació gastronòmica Lo Porró Carrincló, que ha presentat el plat "Els caragols del Ramonet".

Joan Pinyol ha explicat en declaracions a Ràdio Balaguer que el plat "és un homenatge al meu germà que ja no està entre nosaltres i són al seu estil". El guanyador s'endú una escapada de cap de setmana en un hotel rural i una estàtua commemorativa.

El jurat d'aquesta edició del concurs estava formada per: Sergi de Meià, molt conegut per la seva defensa de la cuina sostenible i de proximitat; Lo Sr. Postu; l'influencer gastronòmic Jonathan Nuevo (@esmorzarsdeforquilla); Xavi Gaya, de la Fecoll; i la cuinera i instagramer Dolors Mateu.

Sergi de Meià ha dit que "és un orgull participar com a jurat del concurs i d'un plat tan típic com els cargols, dels plats presentats han valorat sobretot el gust la textura i la presentació. El cuiner també ha manifestat que festes gastronòmiques de cuina popular, haurien de ser d'obligat compliment, "sí una cosa ens diferencia de la resta d'altres llocs món, és aquest producte i la nostra manera de cuinar", ha dit.

La Fira Lo Caragol food s'ha celebrat aquest dissabte i diumenge i en només tres anys s'ha consolidat com una cita imprescindible per als amants dels caragols i de la cuina popular del territori. La Fira incloïa el Mercat Tast, amb plats elaborats per diferents restauradors; el Mercat de Lo Caragol, amb productes derivats del caragol; i el Mercat de la Terra Slow Food, amb aliments de km 0. A més d'activitats lúdiques i familiars com la cursa de bicicletes a pas lent, un concurs per endevinar el pes d'una malla plena de caragols, actuacions musicals i espais pensats per als més petits.

L'alcalde de Vallfogona de Balaguer, Xavier Castellana, s'ha mostrat molt content per aquesta tercera edició i amb aquest nou format. Castellana també ha explicat que, a falta de fer el recompte final, s'han venut més degustacions que l'any passat. L'any passat vam vendre 1.800 racions de tapes de caragol, més de 2.000 tapes d'altres tipus i 2.100 degustacions de vi i cervesa.

La fira està impulsada per l'Ajuntament de Vallfogona amb el suport de la Diputació de Lleida, l'Aplec del Caragol, la Fecoll i la Federació d'Hostaleria de Lleida.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar