La Carnisseria París de Balaguer, premi a la millor elaboració de porc a la Copa del Món, amb unes brotxetes' de magre de pernil
Segons recull el diari La Manyana, la parella de carnissers balaguerins Ana París i Toni Guillaumet va fer el seu retorn a la capital de la Noguera amb un títol mundial en el seu haver, després que les brotxetes elaborades per l'Ana París enamoressin el jurat del World Butcher's Challenge, el mundial de carnissers celebrat a París els passats dies 30 i 31 de març.
El matrimoni va formar part de la selecció espanyola de xarcuters. L'equip espanyol es va endur també el Premi a la Sostenibilitat, compartit amb el conjunt francès.
Ana París va explicar que "No m'esperava que fos tan espectacular. Hi havia 4.000 persones a les grades".
La Xarcuteria–Carnisseria París va presentar una elaboració de magre de porc tallat com si fossin brotxetes i farcit de verdures. "És un elaborat molt visual", va destacar la xarcutera.
A banda, la parella balaguerina va exhibir també unes safates fetes per un fuster artesà amb formes d'animals. La gran mostra visual, però, va ser el mapa d'Espanya presentat, on a cada regió estatal hi havia una mostra de la carn picada regional.
La mestra carnissera de Balaguer ja va aconseguir el 2016 un tercer lloc d'Europa en el Concurs d'Elabora Gurmet.