La Diputació promociona aquesta setmana a la premsa d'Alemanya i França l'oferta de natura, cultura i gastronomia del Pirineu i les terres de Lleida.
La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, col·labora aquesta setmana en l'organització de dos viatges de premsa per promocionar als mercats francès i alemany l'oferta de natura, cultura i gastronomia del Pirineu i les Terres de Lleida. A aquesta acció promocional en l'àmbit internacional cal afegir un tercer viatge de premsa adreçat al mercat estatal per promocionar l'oferta d'enoturisme de les comarques lleidatanes. Els tres viatges es fan en col·laboració amb els respectius centres de promoció turística de l'Agència Catalana de Turisme a Alemanya, França i Madrid.
La prestigiosa revista alemanya Geo Saison, de periodicitat mensual i 630.000 lectors, farà un reportatge que tindrà com a eix principal el Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i l'oferta de natura i cultura de la zona del Pirineu.
Per la seva banda, la revista francesa AR Magazine, amb més de 40.000 exemplars de tirada, dedicada al turisme sostenible i alternatiu, també ha desplaçat aquesta setmana dos periodistes que visitaran diferents indrets de les comarques de l'Urgell, la Noguera, el Solsonès, el Pallars Jussà i el Segrià per elaborar un reportatge que inclourà diferents aspectes de l'oferta de natura, cultura, gastronomia i turisme familiar de la demarcació lleidatana.
El darrer press trip que acolliran aquesta setmana les comarques lleidatanes, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, va adreçat a promocionar l'enoturisme al mercat estatal. En aquest viatge de premsa hi participen periodistes en representació de 10 mitjans de comunicació diferents d'àmbit estatal. El viatge, organitzat per l'oficina de Madrid de l'Agència Catalana de Turisme, té com a finalitat la promoció de l'oferta d'enoturisme de Catalunya. En la part lleidatana del seu viatge el grup de periodistes el dissabte, 30 de setembre, gaudiran d'una activitat experiencial a La Pobla de Cérvoles que consistirà en una recollida de raïm i premsat amb premsa antiga i un dinar entre vinyes. A la tarda visitaran el celler de Tomàs Cusiné al Vilosell. Al vespre s'allotjaran a la ciutat de Lleida, on podran gaudir d'un sopar regat amb vi de la DO Costers del Segre. Diumenge al matí faran una visita als cellers de Raimat, on clouran la seva estada a les comarques de Lleida.