La Fira d'Alimentació i Salut es reivindica com un espai de debat on poder parlar de tot

Per Ràdio Balaguer
945 visites
8D0Ec5418009Ac8D80Ed2D4F2329257Ce067Cec3801C4Cc88126B15F36A4F29E
La Fira d'Alimentació i Salut de Balaguer ha obert les seves portes aquest dissabte reivindicant- se com un espai de debat on poder parlar de tot i amb llibertat. L'organització ha volgut deixar clar que el certamen sempre s'ha concebut com un espai de debat col·lectiu i de pensament crític que té com a únic objectiu contribuir a aquesta reflexió posant sobre la taula més informació a partir de la qual els visitants poden construir de manera lliure el seu propi estil de vida.
 
L'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha estat l'encarregat d'inaugurar la Fira acompanyat de les autoritats locals i del president de Slow Food Terres de Lleida, Josep Puy, i de la Dolça Revolució, Francesc Rubio. Puy ha expressat el seu suport a Josep Pàmies davant l'aaça d'una nova sanció de 600.000 euros a l'agricultor de Balaguer i ha destacat el paper de la fira en defensa "d'una alimentació, saludable, ecològica i de proximitat". 
 
Per la seva banda Rubio ha lamentat sanció imposada a la Dolça Revolució. "No defallirem i seguirem lluitant tot i les sancions que ens han imposat perquè creiem que la gent mereixen tenir la llibertat per escollir el tipus de tractament que vol", explicava el president de a Dolça Revolució en la conferència inaugural.
 
Tanmateix l'alcalde de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal ha defensat que "hi ha d'haver lloc per la discrepància i la llibertat d'expressió dins dels límits de la seguretat". "No podem fer de la ortodòxia una religió, ni de la heterodòxia una religió", ha subratllat Vidal. 
 
En aquesta edició la Fira reflexiona sobre la forma en què l'alimentació i l'estat emocional repercuteixen de manera directa en una bona salut. En aquest sentit, la doctora en Ciències Mèdiques Rocío Lapuente ha exposat algunes claus "per a que el teu aliment sigui la teva medicina" en una de les conferències amb més afluències de públic. També ha generat una gran expectació la conferència del professor Adolfo Pérez, sobre "Com viure 120 anys i amb salut" o la de Nadia Torres de "Com alcalinitzar la dieta mediterrània".
 
Del diumenge destaca els recents descobriments sobre el tradicional gaspatxo. Pablo Campra, doctor en Ciències Químiques de la Universitat d'Almeria, exposarà les seves últimes investigacions, on ha constatat la intensa activitat anti-tumoral del gaspatxo andalús, molt superior a la dels seus components per separat.
 
Tallers de cuina, cosmètica natural i sucs ecològics
 
   Més enllà de les conferències, la Fira aposta per les activitats més participatives amb tallers i demostracions. En aquest sentit destaca el taller per aprendre a fer cosmètica amb productes naturals que ha dut terme la fitoterapeuta Abilia Martín i un show-cooking amb receptes crudi-veganes de la mà de la xef en alimentació conscient Sonia Mengual.
 
 De cara al diumenge tindrà lloc un taller per aprendre a distingir quins és realment el sabó i xampú natural entre tots els productes que s'anuncien com a tals. Els interessats en l'alimentació ecològica també podran assistir el diumenge al taller del Daniel Pascual d'elaboració de sucs ecològics.
 
100 expositors, productors, ecològics, artesans i de la terra
 
Un centenar de productors locals mostren i expliquen com elaboren els seus productes al Mercat de la Terra que, un any més, reuneix una selecció de productes ecològics i de proximitat que es fan al nostre territori. Aliments que redueixen l'empremta ecològica que deixem al planeta. De tots els tipus i gustos, pans de gran varietat i qualitat nutricional, embotits, formatges de pastor, xocolates artesanes, vins ecològics del Segre i del Priorat. Compta també amb una secció gran de cosmètica i higiene natural.
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar