La Fira d'Alimentació i Salut va prenent forma i ja té el llistat de conferenciants tancat. La relació del gaspatxo amb una acció anti cancerígena serà un dels temes destacats. El certamen tindrà lloc el 27 i 28 d'octubre

Per Ràdio Balaguer
1046 visites
D2896Af0181153556B6B721Fb0114D79Firaslowfood
Els pròxims 27 i 28 d'octubre del 2018 tindrà lloc a Balaguer la Fira d'Alimentació i Salut. Organitzada per l'Associació Slow Food Terres de Lleida, amb la col•laboració de la Dolça Revolució, aquest certament arriba a l'onzena edició plenament consagrat en el sector de l'alimentació i les teràpies naturals.
 
Quan falta poc més d'un mes per la celebració d'aquesta fira, l'organització ja té pràcticament tancat el llistat de conferenciants que participaran en les diferents xerrades i, fins i tot, se n'han deixat diversos en llista d'espera a causa del gran nombre de sol•licituds.
 
Ens ho explica Francesc Rubio, president de la Dolça Revolució. 
 
Àudio 
  
La Fira vol seguir aportant un valor afegit als visitants en defensa de les teràpies naturals i comptarà amb la participació de ponents de reputat prestigi en l'àmbit de la medicina i la nutrició que compartiran amb els assistents els seus coneixements i experiència. 
 
Francesc Rubio destaca l'alt nivell dels conferenciants d'enguany, com el Doctor Pablo Campra, professor de la Universitat d'Almeria que parlarà de la relació del gaspatxo amb una acció anticancerígena. També destaca Máximo Sandín, que parlarà de la relació entre virus i bactèries i els seus beneficis en la flora intestinal, o l'escriptor de medicina natural Adolfo Pérez Agustí. 
 
Rubio també ha avançat que es podrà escoltar en primícia una conferència del germans Bigelsen sobre els missatges de la sang.
 
Àudio
 
El certamen, que tindrà lloc al pavelló Inpacsa, mantindrà el mateix format dels últims anys en què es combinen diferents espais de conferències, tallers i degustacions així com també el Mercat de la Terra on empreses del territori podran exposar els seus productes.
 
El Mercat de la Terra preveu reunir al voltant d'un centenar de productors que presentaran una oferta d'aliments i productes artesanals elaborats sota uns valors de defensa del medi ambient, ecològics i km 0.
 
Jordi Pedrós és el  secretari de l'entitat.
 
Àudio
 
 
El programa d'actes i totes les conferències ja es poden consultar al web alimentacioisalut.com, on també es poden visionar en format vídeo totes les conferències de les edicions anteriors.
 
En els últims anys el creixement exponencial de la Fira d'Alimentació i Salut ha convertit Balaguer en un pol d'atracció pels interessats en la bona alimentació, el respecte pel medi ambient i la defensa de les teràpies naturals. En aquest sentit, cada  any s'apleguen en aquest certamen més de 6.000 persones arribades de diferents punts de Catalunya i de la resta de l'Estat així com també d'altres països.
 
Francesc Rubió també ha volgut agrair tot el suport rebut per part dels més de 50 voluntaris així com de les diferents administracions.
 
Àudio 
 
Àudios a Ràdio a la Carta, informatius
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar