La sal torna a ser protagonista a les Avellanes i Santa Linya amb la celebració, aquest diumenge, de la 9a Fira de la Sal. Sota el lema «La cuina i la sal», el certamen compta amb mercat, música, dansa, gastronomia, tallers, jocs infantils i exposicions

Per Ràdio Balaguer
173 visites
D7E76Dcc0C04225D36B7E29Ad25B674Dimg4752

Les Avellanes ha estat, aquest diumenge, l'escenari de la 9a edició de la Fira de la Sal. Enguany, sota el lema «La cuina i la sal», a banda del protagonisme del Salí de Privà, de Vilanova de la Sal, i del Salí de Gerri de la Sal —les dues salines presents enguany al certamen—, la fira s'ha complementat amb nombroses activitats que han tingut la plaça Major com a epicentre.

 

Els actes han començat amb l'obertura del Mercat de la Fira, a la plaça Major, que enguany ha registrat un notable increment en el nombre de parades, arribant a la cinquantena. Majoritàriament d'artesania, però també d'alimentació, totes de quilòmetre zero.

 

La inauguració ha estat amenitzada per Sound de Secà. Posteriorment, la companyia de dansa Montse Miret ha ofert una actuació a la plaça Major com a pas previ a la xerrada gastronòmica i al mostreig entorn de la sal, amb el cuiner Arnau París, acompanyat de productors de sal.

 

Durant la jornada s'han pogut visitar tres exposicions: Phacus: silentia lucis (els silencis de la llum), de Cecs Camí, a l'església del municipi; Somnis en òxid, de David Cerezales, a la sala d'actes de l'Ajuntament, i Supervivents: Ermita de Sant Roc, de Raimon Sunyer.

 

També hi havia una zona d'inflables i un espai sobre rodes, jocs de taula, zones de manualitats i pintacares, un taller de tatuatges infantils i el Busco Dino del Centre de Dinamització de Tartareu.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar