La superfície de producció ecològica a Catalunya supera en més del doble la de fa 5 anys
El Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) ha presentat aquest divendres els resultats del 2017, que confirmen la tendència a l'alça de la producció agrària ecològica. Enguany s'ha produït un increment del 16,8% de la superfície, assolint les 200.749 hectàrees, més del doble de les que hi havia fa 5 anys. També han augmentat els operadors ecològics inscrits en 3.543, un 9,4% més que l'any anterior. El secretari general d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, David Mascort, ha dit que durant aquest any hi ha hagut un "augment considerable" de tots els indicadors.
Un dels altres indicadors a destacar és la facturació i el destí de les vendes. Durant l'any 2016, l'informe presenta un increment en el 20,6% de les facturacions de productes agraris ecològics, amb un volum de mercat total de 438 milions d'euros. El president del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE), Daniel Valls, ha explicat que quasi la meitat dels operadors catalans venen la seva producció a Catalunya, i que això significa que "hi ha un consum que cada vegada creix més i una demanda que cada cop vol comprar més productes ecològics". Tot i això, ha considerat que encara falta "més consciència pròpia de consumir productes propis". Quant a la superfície agrícola, des del Consell destaquen que Lleida continua sent la província amb més superfície, exactament 103.940 hectàrees, seguida de Girona, Barcelona i finalment Tarragona. Lleida també ha estat la que més ha crescut en el darrer any, en un 19,88%.