L'Aula Magna de l'Institut d'Estudis Ilerdencs ha estat l'escenari, aquest dimecres, de la jornada Presentació i debat de l'estudi de les noves formes de consum d'aliments a mitjà i llarg termini en els mercats europeus'.
La sessió, que també s'ha pogut seguir via streaming, ha comptat amb la salutació a càrrec del diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, que, a més de donar la benvinguda a l'audiència i als ponents, ha emmarcat l'estudi en els projectes i estratègies que està desenvolupant la mateixa Diputació. Gibert ha donat pas a la presentació, a càrrec de Joan Salvador, estratega de PriceWaterhouse Coopers (PwC), de l'estudi sobre les tendències en el mercat alimentari europeu encarregat des de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.
En acabar, ha tingut lloc un debat moderat per Domènec Vila, membre de la Secció de Ciències Agroalimentàries de l'IEI, en què hi han participat Ramon Sarroca, president de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya; Ricard Gòdia, president d'ASOPROVAC, l'Associació Espanyola de productors de Vacú de Carn; Jaume Bernis, membre de la Comissió Executiva de COAG i responsable del sector porcí de JARC; i Manel Simon, director d'AFRUCAT.
Durant la taula-debat, s'han tractat temes com ara l'adaptació del sector a les noves tendències, l'orientació del territori a les necessitats dels mercats, com afectarà el canvi climàtic a les produccions agroalimentàries, l'evolució prevista de la població europea i les afectacions que pot produir, les noves formes de consum i els nous perfils de consumidors, la resposta de les administracions, de les organitzacions i de les empreses, etc.