Les exportacions de porcí guanyen pes en les vendes agroalimentàries. Segons Interporc, representen gairebé el 10% de la comercialització a l´exterior
Les exportacions de porcí, més de dos milions de tones, superen els 4.534 milions d'euros, xifra que representa el 86 per cent en valor del total de les exportacions del sector carni espanyol i el 9,6 per cent del total de les exportacions agroalimentàries d'Espanya, segons assenyalen les dades de Datacomex elaborades per la Interprofessional del Porcí de Capa Blanca (Interporc) i que recull el diari Segre.
Així mateix, més del 50 per cent de la producció del sector porcí de capa blanca espanyol es destina a l'exportació, per a la qual cosa el sector ha necessitat assolir un alt grau d'internacionalització i competitivitat, penetrant i posicionant-se en un gran nombre de mercats exteriors (més de 120).
Amb una producció superior als quatre milions de tones, Espanya figura com a quart país productor del món, només al darrere de la Xina, Estats Units i Alemanya, i ocupa la segona posició a nivell europeu al darrere d'Alemanya.