L'INCAVI i l'IRTA participen en un projecte de recerca per minimitzar els efectes del canvi climàtic en la qualitat del vi. L'estudi avaluarà mig centenar de varietats de vinya minoritàries

Per Ràdio Balaguer
533 visites
58868C7465231Feab22Daa164F4C122Craimverema
Agroalimentàries (IRTA) participen del projecte de recerca MINORVIN, on setze centres de tot l'estat espanyol avaluen com es poden minimitzar els efectes del canvi climàtic en la qualitat del vi. La iniciativa se centra en estudiar 51 varietats de vinya minoritàries, les quals es consideren infravalorades, per veure quina és la resistència a la sequera, la tolerància a fongs com el míldiu i l'oïdi, i el potencial enològic. En el cas de Catalunya, l'INCAVI i l'IRTA lideren tres subprojectes per estudiar vuit varietats i fer els anàlisis sensorials de tots els vins que s'elaboraran amb les 51 varietats analitzades al conjunt de la investigació.
 
La col•laboració amb la investigació a nivell estatal s'emmarca dins del l'i2VI, grup de treball conjunt de l'IRTA i l'INCAVI que ofereix al sector vitivinícola tota la potència R D del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar