Més de 20.000 persones participen a la desena edició de 'Benvinguts a Pagès'. La iniciativa ha comptat amb el suport de més de 80 d'explotacions i un centenar d'allotjaments rurals
Més de 20.000 persones han participat de la desena edició de 'Benvinguts a Pagès La Festa' que s'ha celebrat al llarg de dues jornades arreu de Catalunya. Les visites guiades a pagès han permès acostar aquesta realitat al públic i fer-los "redescobrir" l'origen dels aliments, a més de traslladar la importància de consumir de proximitat i de temporada.
Durant aquests dos dies, els productors han aprofitat per vendre els seus productes i arribar a nous públics. En total, hi han participat més de 80 explotacions agrícoles i ramaderes de Catalunya, un centenar d'allotjaments rurals i una cinquantena de restaurants. També hi ha hagut una quarantena d'activitats complementàries i la participació de petits elaboradors artesanals.
A la comarca de la Noguera, destaquen diverses propostes. A Les Avellanes i Santa Linya, el Centre de Dinamització oferia visites guiades gratuïtes. A Montgai, La Cistella mostrava la vida d'una família pagesa del 1800, amb animals de granja i productes de temporada. Altres activitats a la comarca inclouen la visita al Castell del Remei, el primer celler català que elabora i etiqueta vins fins de criança.
Segons ha informat l'organització, el projecte es manté vigent durant tot l'any amb la iniciativa 'Benvinguts a Pagès Tot l'Any', amb visites guiades a més de 100 explotacions agroalimentàries de Catalunya.
Es tracta d'una iniciativa a petició dels pagesos i pescadors i la informació es pot consultar a la web benvingutsapages.cat amb tota la informació per territoris, productes i rutes disponibles.
Benvinguts a Pagès va néixer l'any 2016 coincidint amb la distinció Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia i enguany celebra el seu desè aniversari coincidint amb el reconeixement Catalunya, Regió Mundial de la Gastronomia.