Periodistes Israelians visiten les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida per conèixer i promocionar l'oferta turística vinculada amb la natura, la cultura i la gastronomia. Entre d'altres, visitaran la comarca de la Noguera.
La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, ha organitzat un viatge de premsa per a un grup de periodistes que treballen per a tres rellevants mitjans de comunicació d'Israel amb l'objectiu de donar a conèixer i promocionar en aquest mercat l'oferta turística de la demarcació de Lleida vinculada amb la natura, la cultura i la gastronomia. El grup de periodistes va arribar el diumenge passat a les comarques de Lleida i durant 4 dies visitaran l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, la Noguera i la ciutat de Lleida.
Els mitjans digitals en què treballen els tres periodistes reben més de 75 milions de visites mensuals. Es tracta de la periodista Gil Gutkin, del portal Foody, la pàgina web de gastronomia més important d'Israel; Reut Sahar, del diari on-line Walla! News d'informació de caire generalista, amb més de 67 milions de visites mensuals, i finalment Maya Darin, editora de gastronomia i turisme del diari i de la pàgina web Israel Hayom, amb 7,79 visites mensuals. Aquesta periodista també és la productora adjunta del programa televisiu "MasterChef" d'Israel.
L'itinerari de visita per les comarques del Pirineu es va iniciar el diumenge a l'Alt Urgell, on van visitar el poble de Peramola i a la tarda van conèixer i degustar els productes lactis artesanals elaborats per l'empresa La Reula al poble de Fígols i Alinyà. A continuació es van desplaçar fins al Pallars Sobirà, on van pernoctar. Dilluns al matí van fer la ruta de "Perseguits i salvats" en el tram d'Alòs d'Isil a Montgarri i van dedicar la tarda a visitar les Valls d'Àneu. Aquest dimarts han practicat el turisme actiu al Pallars Sobirà amb un descens de ràfting pel riu Noguera Pallaresa i per a la tarda van participar en una acció destinada a la promoció de l'oferta enogastronòmica de la comarca del Pallars Jussà amb la visita al celler Sauvella a Orcau i van pernoctar a Cellers, al Pallars Jussà. Finalment, avui dimecres recorreran amb aquabus el congost de Mont-rebei i a la tarda visitaran la Seu Vella de Lleida i l'espai recentment recuperat de la Cuirassa al casc antic de la capital del Segrià.
Atès que tots els periodistes que han participat en aquest viatge tenen la gastronomia com un dels principals referents en els seus webs o mitjans on-line, a tots els restaurants on han sopat i dinat han tingut l'oportunitat de gaudir de la gastronomia local del Pirineu i les comarques de la Plana de Lleida.