Ponts reparteix avui milers de racions de Ranxo, una mena d'escudella catalana, elaborada enmig del carrer. També Artesa de Segre celebra aquesta tarda la tradicional matança del porc.

Per Ràdio Balaguer
922 visites
Storage

El fort vent que bufa avui no ha impedit que, un any més, a les 6 del matí es posessin al foc les més de 50 calderes que enguany han servit per coure unes 8.000 racions de Ranxo, elaborat, com és habitual, amb carn de porc, botifarra negra, col, patates, mongetes, fideus i arròs, entre molts altres ingredients. 

Els orígens del ranxo de Ponts se situen a l'edat mitjana, però la causa no està tan clara. Hi ha qui diu que els senyors feudals l'oferien al poble per aproximar-s'hi mentre que altres asseguren que la celebració prové d'un pontsicà que havia estat molt pobre i que, al fer-se ric, va crear el ranxo per donar de menjar als menys afavorits. 

D'altra banda, recordem que també aquesta tarda es poden degustar les botifarres i llonganisses elaborades pels veïns d'Artesa de Segre en la seva tradicional festa de la matança del porc, amb la qual la localitat posa fi a la festa de Carnestoltes. 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar