Representants del col·lectiu Slow Food de la Catalunya Nord, del Rosselló i de les Terres de Lleida s'han trobat aquest cap de setmana a Balaguer per conèixer els beneficis de la planta Estevia
Balaguer ha acollit aquest passat cap de setmana una trobada de diferents grups del col·lectiu Slow Food, procedents de la Catalunya Nord, del Rosselló i de les Terres de Lleida.
Segons un dels portaveus del grup, Josep Pàmies, el motiu principal d'aquesta trobada ha estat el de conèixer els beneficis de la planta Estevia, que és un símbol adoptat per Slow Food a Espanya i que ara sembla ser que també es vol adoptar a nivell internacional, com a símbol de resistència al mal menjar, i als abusos de les indústries farmacèutiques que no volen que s'autoritzi la planta per a usos medicinals tot i que s'han constatat els seus beneficis, sobretot per persones diabètiques.
Per la seva banda, el president d' Slow Food França, Jean Lhéritier va agrair l'hospitalitat rebuda per part del grup Slow Food Terres de Lleida i va manifestar que és un grup molt militant que es pren les coses molt serioses, no tan sols avalant el bon menjar sinó també seguint la filosofia slow.
La trobada del passat cap de setmana també va servir per intercanviar productes autòctons de cada territori i compartir un dinar i sopar entre tots els assistents.
L'alcalde de Balaguer, Miquel Aguilà, va ser convidat a l'acte i ell mateix es va encarregar de fer-los una visita guiada per la ciutat.