Restauradors i hostalers de Balaguer es manifesten en marxa lenta amb els seus vehicles per reclamar ajudes urgents al sector. Acusen l'administració d'un 'tancament encobert de la restauració', amb les últimes mesures 

Per Ràdio Balaguer
942 visites
Bc8040Fe7Adcb2F87062D985866Dd7Admanifestaciohostaleriadesembre20201

Una quinzena de restauradors i hostalers de Balaguer s'han concentrat aquest dilluns a les 5 de la tarda a la plaça del Mercadal, per emprendre seguidament una marxa lenta amb els seus vehicles per la ciutat. 

Els cotxes assistents a la concentració portaven rètols en contra del cobrament d'impostos als negocis tancats i a favor de salvar l'hostaleria i els milers de llocs de treball que en depenen. 

Ho han fet, secundant la crida feta des dels gremis i federacions d'hostaleria, entre altres, a manifestar-se en contra del que defineixen com un 'tancament encobert de la restauració', a més de contra el toc de queda, contra el greuges i la mala gestió. 

Des d'un comunicat emès a nivell nacional, han denunciat el que consideren una falta de criteri i coneixement en les decisions adoptades pel Govern. Per aquest motiu exigeixen recursos sanitaris per pal•liar la crisi i ajudes compensatòries adients per salvar el teixit empresarial i els llocs de treball. 

A Barcelona està prevista una manifestació a la Plaça Sant Jaume, també aquest dilluns, i convocada també pels gremis i federacions. 

A tot el territori els Bars i restaurants, estan resignats amb les noves restriccions i manifesten que "Tancar a les 9.30 h és com no obrir". A les 13.00 h, podran tornar a obrir per servir dinars fins a les 15.30h. Demanen ajuts "per sobreviure" i alerten que el sector està "tocat de mort".

A partir d'aquest dilluns Bars i restaurants s'han hagut d'adaptar, de nou, a les restriccions per mirar de frenar la pandèmia. Unes limitacions que arriben en plena temporada de Nadal i després de mesos d'incertesa. Aquest dilluns, molts han decidit avançar l'horari a les 7.30 h per tal de tenir obert les dues hores que se'ls permet al matí. Tot i això, han notat que la gent ha començat a venir a partir de les 8 h i les restriccions han fet que s'hagi acumulat més gent a partir d'aquesta hora.

En plena temporada de Nadal, es preveia un increment de la feina i, en canvi, la situació és totalment contrària. Per això, els responsables de bars i restaurants demanen ajuts per subsistir i adverteixen que el sector està "tocat de mort".

Segons asseguren, les noves restriccions acabaran d'enfonsar un sector que "està tocat de mort". Són conscients que la salut de la gent està "per davant de tot" i entenen que els restriccions són necessàries per la pandèmia, però demanen ajuts "per sobreviure".

Els propietaris de bars i restaurants estan cansats de "fer de policies". Ara, amb les noves restriccions, també han de vetllar perquè a les 9.30 h no quedi ningú al local, i això se suma a altres mesures, com l'aforament, la limitació de 4 persones per taula o l'ús de la mascareta. "N'estem farts", assegura l'Andrea, de La Lluna.

A les 13.00 h, podran tornar a obrir per servir dinars fins a les 15.30h. Mentrestant, se'ls permet fer menjar per emportar, però d'això últim, aquest matí, encara n'hi havia molts que no tenien clar si estava permès.
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar