Sopar d'hora redueix en un 20% la probabilitat de patir un càncer de mama i de pròstata.

Per Ràdio Balaguer
563 visites
8Eaf20B4A6D6Ba3030933Aeea74Eb2Aarestaurant
Un estudi de l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) conclou que sopar d'hora, o almenys dues hores abans d'anar a dormir, redueix en un 20% la probabilitat de patir càncer de mama i de pròstata respecte les persones que ho fan després de deu de la nit i se'n van a dormir immediatament després de l'àpat nocturn. 
 
Es tracta del primer estudi que ISGlobal, centre impulsat per la Fundació Bancària 'La Caixa', que per primera vegada ha analitzat la relació dels horaris dels àpats i del son amb risc de càncer en persones. Fins ara, els estudis realitzats en persones sobre alimentació i càncer s'havien concentrat en els patrons de la dieta.
 
S'havia analitzat, per exemple, si les persones mengen carn vermella, fruites o verdures, o bé s'establien relacions amb la quantitat d'aliments i l'obesitat, però no s'havia tingut en compte les hores d'ingesta i les activitats que es duen a terme abans i després. L'evidència recent en estudis experimentals indica que els horaris de menjar són importants i mostra que fer-ho tard afecta la salut.
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar