Torrons Alemany d'Os de Balaguer intenta consolidar-se al mercat de proximitat davant la gran indústria. Amb una producció anual que ronda les 60 tones enguany presenten una nova imatge amb la qual s'han plantejat la recerca de nous mercats
Torrons Alemany d'Os de Balaguer intenta consolidar-se al mercat de proximitat davant la gran indústria. El responsable de l'empresa, Ferran Alemany, ha explicat a l'Agència Catalana de Notícies que davant la situació de crisi s'han abocat en l'aposta dels productes de proximitat per fer front a la gran indústria i les marques blanques. Anualment produeixen unes 60 tones de torro i enguany han apostat per un canvi de disseny amb el qual confien arribar a més mercats.
Àudio
Alemany considera també que la crisi econòmica ha fet que ''l'entorn'' del món de la producció del torró hagi canviat molt. D'aquesta manera, assenyala que el consumidor no té ara la capacitat de compra de fa uns anys i que han crescut molt les marques blanques.
Àudio
Des dels anys 70 la família Alemany d'Os de Balaguer es dedica a la comercialització de torrons i mel. Amb una plantilla de 25 persones, la producció que capitalitza l'empresa és la de la mel, en múltiples i diverses varietats. Pel que fa al torró, s'hi dediquen durant tres mesos a l'any. De fet, comencen a fer torró al setembre, quan arriben els fruits secs de la nova collita, principalment, ametlles i avellanes.
La filosofia de l'empresa es basa en els ''productes de proximitat''. Alemany assegura que no han treballat mai amb mel o fruits secs de fora del país, amb l'objectiu de garantir al màxim la qualitat i la naturalitat del producte. Així mateix, destaca que no barregen ingredients desconeguts pel consumidor i fugen de tots els additius i complements que no siguin ''els clàssics''. En aquest sentit, posa com a exemple els torrons, que únicament compten amb els ingredients tradicionals, com són els fruits secs, la mel de romaní, el sucre, la clara i el rovell de l'ou i la xocolata.
L'empres d'Os de Balaguer produeix a l'any entre 50 i 60 tones de torró, i entre 1.000 i 1.5000 tones de mel.
Àudios a: http://www.radiobalaguer.cat/audios/podcast/index.php?id=3341