Vilanova de Meià celebra aquest diumenge la Fira de la Perdiu. En l'edició d'aquest any es presentarà una geganteta del municipi i la nova Fundació Coma de Meià, un projecte impulsat pel xef Sergi de Meià

Per Ràdio Balaguer
529 visites
C9Ad97E0Afddc9Bb83Ee954F9F384D08Firadelaperdiu2022Cartell

Es tracta d'una Fira dedicada a la perdiu, en la qual els visitants poden comprar i veure aus i animals domèstics i, alhora, poden adquirir productes locals i gaudir d'una fira amb una llarga tradició.

Aquesta fira, una de les més antigues de Catalunya, està dedicada a aquesta au, i reuneix una gran quantitat i varietat de perdius i d'altres tipus d'ocells que es poden veure i comprar. Antigament era la fira de Sant Martí, un esdeveniment en el qual es venia una gran quantitat de productes del camp i on la gent del poble solia comprar la roba d'hivern; si bé era especialment conegut pel mercat de la perdiu, que es caçava a l'estiu durant la sega i que ha acabat donant nom a la mostra.

Actualment, a part de poder-hi veure i comprar tot tipus d'aus, perdius i animals domèstics, també s'hi troben productes del camp i derivats, com ara formatges, mel, olis, embotits o licors casolans, entre d'altres. Aquest any hi seran presents més de 100 parades.

La fira començarà a les 9 del matí amb l'exposició i venda de perdius i altres animals i acabarà a les 13.30 h amb el lliurament dels trofeus de l'exposició, ja que els animals no poden estar massa hores a les gàbies.

Durant el matí hi haurà activitats paral·leles com inflables per la mainada o in taller infantil i juvenil de ceràmica.

La inauguració oficial serà a les 11, i seguidament es presentarà i batejarà una geganteta del municipi, que estarà acompanyada pels capgrossos de les perdius de Vilanova. Serà un acte que es complementarà amb l'actuació dels Bastoners de Peramola i La Cremallera Teatre.

Un altre dels actes destacats serà la presentació de la Fundació Coma de Meià, un projecte impulsat pel xef Sergi de Meià.

El cuiner barceloní amb arrels a Vilanova de Meià, busca amb aquest projecte protegir la biodiversitat, divulgar la cultura gastronòmica catalana i promocionar l'agricultura ecològica. Una de les primeres funcions de la fundació serà la creació de càpsules audiovisuals que es publicaran a les xarxes socials per donar a conèixer la feina de petits productors de la Noguera i els Pallars.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar