Artesa de Segre celebra aquest cap de setmana una nova edició de la Fira de Sant Bartomeu. El certamen continua apostant per la gastronomia de proximitat amb nous maridatges i espais, mostres i degustacions

Per Ràdio Balaguer
854 visites
Db9Ffd89Aaac2A8917Cb130253940110Firasantbartomeu2015800

Artesa de Segre celebra aquest cap de setmana una nova edició de la Fira de Sant Bartomeu, també coneguda com la Fira del Meló.

El certamen d'enguany té el mateix pressupost que les tres edicions anteriors, 30.000 euros. Aquesta xifra exigeix un gran esforç de contenció, ja que és molt inferior a la que era habitual fins al 2011 però, tot i això, es manté el volum d'actes habitual.

La Fira continua apostant pels eixos temàtics característics com són el vi, l'oli, el meló de secà i la gastronomia autòctona en general. També els atractius afegits els darrers anys com el formatge, la cervesa o la carn de conill, estan completament consolidats. Pel que fa al conill, recordar que demà a les 19h tindrà lloc la VII Jornada sobre la carn de conill i el VII Concurs gastronòmic "El conill a la cuina".

Aquest any com a novetat hi haurà un Espai Gastronòmic de Qualitat a l'exterior on es podran degustar cerveses, formatges i productes ecològics artesanals.

A més, els que ho desitgin també podran participar als maridatges de cervesa i formatge que es faran tant demà dissabte com diumenge.

El programa inclou també els clàssics de cada any, amb tastos de vi, la paella popular de dissabte al migdia, la festa del vi i sopar dissabte a la nit, les demostracions de cuina i un variada oferta de parades d'artesania. No hi faltaran tampoc les mostres de productes estranys, de productes artesans, de punta de coixí així com el racó esotèric i una zona infantil per als més petits.

El certamen serà inaugurat el 22 d'agost a les 12 del migdia a càrrec del director dels Serveis Territorials del departament de Benestar Social i Família, Josep Maria Forné.

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar