ASAJA posa en valor els productes de l'Horta de Lleida amb un showcooking nadalenc. La demostració ha anat a càrrec dels cuiners del casal d'Alfés que han elaborat entrants per aquestes festes
ASAJA Lleida ha organitzat avui, 15 de desembre, un showcooking amb aliments de l'Horta de Lleida al Castell Templer de Gardeny amb l'objectiu de posar en valor els productes de proximitat i la seva qualitat. En la demostració, els cuiners del casal d'Alfés han elaborat entrants per aquestes festes nadalenques.
Pere Roqué, president d'ASAJA Lleida, ha destacat que actes com aquest "demostren una vegada més que l'agricultura va lligada amb la restauració", i aquesta connexió entre els dos sectors "és un dels punts forts a potenciar". "El producte de proximitat és aquell que totes les llars poden tenir al seu abast obrint la porta, gràcies a una pagesia i ramaderia que prioritza la qualitat", ha afegit Roqué, que alhora ha advertit que "seria lamentable que Catalunya es quedés sense aliments i s'haguessin d'importar per males decisions europees que fomenten inversions a d'altres països per fer noves plantacions d'aliments que aquí ja es conreen".
Un dels participants, Joan Blanch, de Fruita Blanch, ha comentat que "tota iniciativa que doni visibilitat als productes de l'Horta és molt positiva" i ha afegit que "el nostre producte estrella, la melmelada, serveix per condimentar molts plats i enriquir-los amb l'art que hi posi el cuiner".
Per la seva banda, Anna Aragonés, d'Aragonés Grup, creu que "aquestes accions fan que la ciutadania conegui que amb la fruita i la verdura de proximitat es poden fer deliciosos i variats plats". Per Aragonés, "que la gent pugui veure en directe com un cuiner els elabora i després els pugui tastar, fa que es valori encara més tot allò que l'Horta de Lleida ens dona, també en aquestes dates nadalenques".
L'acte, organitzat per ASAJA Lleida, Turisme de Lleida i l'Horta de Lleida, ha comptat amb la col·laboració de L'Oliverar de Sanui, Aragonés Grup, Codi 0, Fruita Blanch, Celler de Sanui i Fruites i verdures del tros a la llar.