L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera a través del Pla d'Inclusió Social (PLIS) fa una valoració molt positiva del Curs d'Aprofitament Alimentari, al qual han participat 60 persones.

Per Ràdio Balaguer
709 visites
A411C36F75C016144Bb5A59A041B7071Aprofitament

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Pla d'Inclusió Social (PLIS) fa una valoració molt positiva del Curs d'Aprofitament Alimentari que s'ha fet durant el mes de maig a les instal·lacions del Centre Obert La Noguera del barri del Firal. El curs ha estat un èxit i els 60 participants derivats tant dels Serveis Socials del Consell Comarcal, com de Creu Roja i Càritas, asseguren que han après moltes coses sobre malbaratament i aprofitament d'aliments. 

El curs ha constat de 4 sessions. En la primera, tècnics d'Àgape i del PLIS van parlar de l'aprofitament i el malbaratament alimentaris i també dels supermercats i dels productes. 

En la segona sessió, un nutricionista va explicar la piràmide nutricional, hàbits d'alimentació saludable, i emmagatzematge i conservació dels aliments. 

La tercera sessió la va impartir un cuiner professional que va ensenyar algunes receptes bàsiques de plats amb aquells aliments que habitualment s'obtenen a Àgape i als Bancs d'Aliments. 

I en la quarta i última sessió, dos voluntàries d'Àgape van explicar alguns trucs culinaris per aprofitar els aliments sobrants i la tallerista del projecte Cultiva't Horts Comunitaris va ensenyar a fer un pa de pessic de verdures amb paella i sense forn. 

La intenció és repetir el curs perquè totes les famílies que reben aliments puguin participar-hi.  

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar