L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera organitza un Curs d'Aprofitament Alimentari destinat a 60 famílies receptores d'aliments que vénen derivades tant de Serveis Socials, com de Creu Roja i Càritas.
L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Noguera, a través del Projecte Àgape Aliments Solidaris de la Noguera del Pla d'Inclusió Social, ha organitzat un Curs d'Aprofitament Alimentari destinat a 60 famílies receptores d'aliments que vénen derivades tant de Serveis Socials, com de Creu Roja i Càritas.
Aquest curs s'impartirà al Centre Obert La Noguera, del 4 al 29 de maig, els dilluns, els dimecres i els divendres de 10.00 h a 12.00 h, i la intenció és anar-lo repetint perquè totes les famílies que reben aliments puguin participar-hi.
El curs consta de 4 sessions. En la primera sessió tècnics d'Àgape i del PLIS parlaran de l'aprofitament i el malbaratament alimentaris, i també dels supermercats i dels productes. En la segona sessió un nutricionista explicarà la piràmide nutricional, hàbits d'alimentació saludable, i emmagatzematge i conservació dels aliments. La tercera sessió la impartirà un cuiner professional que ensenyarà algunes receptes bàsiques de plats amb aquells aliments que habitualment s'obtenen a Àgape i als Bancs d'Aliments. En la quarta i última sessió dos voluntàries d'Àgape explicaran alguns trucs culinaris per aprofitar els aliments sobrants i la tallerista del projecte Cultiva't Horts Comunitaris ensenyarà a fer un pa de pessic de verdures amb paella i sense forn.
Les 60 famílies que participaran en el curs es dividiran en tres grups de 20 famílies: els dilluns les derivades de Serveis Socials, els dimecres les de Creu Roja i els divendres les de Càritas.