L'Escola Agrària de Vallfogona de Balaguer acollirà aquest dijous 23 de maig la jornada tècnica 'Reducció de l'ús dels sulfits en enologia'

Per Ràdio Balaguer
762 visites
780F899798D7B3Ab97Db0B452A73608Fampollesdevi
La jornada pretén abordar dos dels principals reptes enològics actuals: la gestió de l'oxigen en elaboració i embotellat i la reducció de l'ús dels sulfits. 
 
L'oxigen és un element clau des de l'entrada del raïm a celler fins l'embotellat. En funció de cada part del procés pot ser beneficiós o perjudicial per obtenir la màxima qualitat de producte i incrementar el seu període òptim de consum. 
 
L'ús dels sulfits en enologia es remunta a l'època dels romans sent fins avui un dels principals additius utilitzats per garantir l'estabilitat aromàtica i  microbiològica dels vins. El mercat actual demanda reduir-ne l'ús i, fins i tot, elaborar vins de qualitat lliure d'aquest additiu. 
 
La jornada començarà a les 10 del matí i comptarà amb la participació de la sra. Isabel Cavero, responsable de Coordinació Agrària del DARP, el sr. Tomàs Cusiné, representant de la DO Costers del Segre, el sr. Sergi de Lamo, director general de VITEC i la sra. Florencia Sainz, responsable d'enologia de VITEC. 
 
Acabarà amb tast de vins experimentals. 
 
Aquesta jornada forma part de l'activitat de demostració "Alternatives per elaborar vins lliures de sulfurós", operació 01.02.01 del PDR de Catalunya 2014-2020. És gratuïta però cal inscriure's als Serveis Territorials del DARP a Lleida. Està organitzada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació amb la col•laboració del Centre Tecnològic del Vi. 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar