L´IRTA desenvolupa dos productes biològics per combatre la podridura causada per Monilinia en presseguers.

Per Ràdio Balaguer
453 visites
E8494E1D450Dff51Caf43E2649C9A758170919Irtafruitcentre0216064Web
 
Investigadors de l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) han desenvolupat en el marc del projecte europeu BIOCOMES dos productes biològics, una soca de Bacillus amyloliquefaciens i una altra de Penicillium frequentans així com una estratègia de control basada en ells per tal de lluitar contra Monilinia, el fong que més afecta els cultius de fruita de pinyol a Europa. Es tracta de dos productes més sostenibles i saludables i amb els quals s'ha pogut demostrar que s'aconsegueixen uns resultats similars als dels productes químics en el tractament de la podridura marró en els fruits de pinyol. I és que cal tenir en compte que l'enduriment de la legislació i la demanda creixent dels consumidors de productes més saludables i segurs i respectuosos amb el medi ambient posa de manifest la necessitat d'una alternativa en el tractament de les plagues i malalties.En aquest sentit, els resultats de la investigació de l'IRTA faciliten noves eines pels productors i avantatges pels consumidors, permeten complir les restriccions legislatives i donar resposta a la demanda d'aliments saludables i segurs.
 

El mes destacat

Notícies relacionades

Altres notícies que et poden interessar